
Dokumentaalfilm “Fermenteeritud” tutvustab hapendamise põnevat maailma. Bakterid! Kääritamine! Vänged lõhnad! Imelised maitsed! Kas kõht hakkas juba nurru lööma?
Kokandussarjadest tuntud toiduvõlur Edward Lee viib meid rännakule oi-kui-paljudesse kohtadesse, sest toidu fermenteerimine on iidsete traditsioonidega tehnika, mida kasutatakse erinevate hõrgutiste valmistamiseks juba aastasadu. Meie võime loomulikult olla uhked oma hapukapsa üle, aga sama tehnikaga valmib ka kimchi Koreas ning miso ja sojakaste Jaapanis, fermenteerimise teel saab valmistada saia, juustu, õlut ja salaamit. Ning muidugi paljusid hõrke purkidesse suletud ampse, mis sind vanaema sahvris ootavad. Sukeldume koos Edwardiga sellesse imelisse maailma, mis väärib avastamist ja säilitamist.
Kõht tasub enne seanssi muidugi täis vitsutada. Või siis hoopis peale kinoskäiku üks inspireeriv kokkamisõhtu korraldada, sest mitmeid suussulavaid retsepte saab filmis samuti kõrva taha (ja hiljem kõhtu) panna.
Film linastub inglise keeles, subtiitriteta.
Originaalpealkiri: “FERMENTED”
Režissöör: Jonathan Cianfrani
Operaator: David Gorn, Jeremy Leach, Ethan Mills
Montaaž: Jonathan Cianfrani
Produktsioon: Jared Andrukanis
Linastub:
13.04.2019 kell 15.00
14.04.2019 kell 17.30
Toidufilmide festivali kinoseansid toimuvad kinos Sõprus .
Piletihind on 6 € ning pileteid saab soetada kino kassast või Piletilevist.
Näeme kinos!