MICHELINI TÄRNID – LUGUSID KÖÖGIST

Režissöör: Rasmus Dinesen

Riik /Aasta: Taani /2017

Kestus: 82 min

 
MichelinStars_Kichisen_%28c%29GlobusFilm.jpg

“Michelin Stars – Tales from the Kitchen” on terviklik ja elegantne meditatsioon loovusest, ärist, täiuslikkuse kunstist ja sellest, mis toimub tippkokkade peades, nende köökides ja restoranides. Olustik läbi nende endi silmade ja ka läbi kriitikute ning restoranikülastajate omade. 

See täiuslikult vormindatud dokumentaalfilm avab senisest veelgi paremini, mis toimub kulisside taga. Kuidas väljastatakse maailmakuulsaid Michelini tärne ning kuidas selle valdkonna esindajad väsimatult tööd teevad, et tiitel saavutada ja saadu säilitada. 

Võhiku jaoks võib kogu see maailm tunduda lihtne.

Aga mis on tegelikult kõige sellega kaasnev, mis on ihaldatud tärninduse nõuded ning kui vastuolulised need on?

Sellele kõigele vastab see erakordne dokumentaalfilm, mis tantsiskleb restoranitööstuse maitsenäsadel varjutamata selle pahupoolt.

„Need on lood kulinaarse maailma templitest, kus kaevume nii erakordsustesse kui ka vigadesse, mida Michelini teejuht paljastab sel gastronoomia kuldajastul,“ võtab dokumentaalfilmi olemuse kokku kaasprodutsent Kristian Brask Thomsen. 

„Michelin Stars – lugusid köögist“ on erakordne maiuspala nii restoranikülastajatele kui ka kulinaarse maailma enda jaoks esikohale seadnutele. 

Filmis saavad sõna:

Guy Savoy, restoran Guy Savoy ***, Pariis
Alain Ducasse, restoran Alain Ducasse au Plaza Athénée ***, Pariis
Andoni Luis Aduriz, restoran Mugaritz **, Gipuzkoa
Victor Arguinzoniz, restoran Asador Extebarri *, Atxondo
René Redzepi, restoran Noma **, Kopenhaagen
Rasmus Kofoed, restoran Geranium ***, Kopenhaagen
Esben Holmboe Bang, restoran Maaemo ***, Oslo
Mark Ladner, restoran Del Posto *, New York
Alain Weissgerber, restoran Taubenkobel (**), Schützen am Gebirge
Daniel Humm, restoran Eleven Madison Park ***, New York
Fredrik Berselius, restoran Aska **, New York
Benoit Violier, restoran l’Hotel de Ville ***, Crissier
Frank Giovannini, restoran l’Hotel de Ville ***, Crissier
Kevin Fehling, restoran The Table ***, Hamburg
Yoshihiro Narisawa, restoran Narisawa **, Tokyo
Namae Shinobu, restoran L’Effervescence **, Tokyo
Yoshimi Tanigawa, restoran Kichisen ***, Kyoto
Wassim Halal, restoran Frederikshøj *, Aarhus

 

Subtiitrid: inglise keeles

 

Originaalpealkiri: MICHELIN STARS – TALES FROM THE KITCHEN

Režissöör: Rasmus Dinesen

Produtsent: Jesper Jarl Becker

Kaasprodutsent: Kristian Brask Thomsen

Linastub:

11.04.2019 kell 18.00

13.04.2019 kell 21.00

Toidufilmide festivali kinoseansid toimuvad kinos Sõprus .

Piletihind on 6 € ning pileteid saab soetada kino kassast või Piletilevist.

Näeme kinos!