
Seitsmenda Toidufilmide festivali lõpufilm on lummav, hõrgu pildikeelega ning kohati suisa gastronoomilise meditatsioonina näiv rännak läbi Põhja-Jaapani kulinaarsete väljade. Kogeme traditsioonilise jaapani köögi ja prantsuse köögi eripärasid põhjamaisest aspektist Hokkaidos koos nelja erineva tipprestorani, nende kokkade ja ümbritsevaga.
La Sante ning kokk Tsuyosho Takahashi ja Miyuki Takahashi peavad prantsuse restorani, mille valge spargli ja piimalamba hooajal maikuust juunini otsivad neid üles kliendid üle kogu Jaapani. Ajidokoro ja kokk Hiroshi Sakai hurmab peale naasmist oma kodulinna Kuriyamasse kohaliku gastronoomia tippmaitsetega. Junnosuke Kawasaki oma restoranis Maru Sushi on mitmendat põlve filigraanne sushikokk. Agriscape ja kokk Kaori Yoshida ei ole mitte ainult tipprestorani eestvedaja vaid ka farmi pealik, kus kasvavad ja kasvatatakse värskeimaid palu restoranikülastajate taldrikutele. Viis, kuidas toorainetele austust avaldatakse ja neid enne serveerimist külastajatele tutvustatakse on eriline ja imetlusväärne.
Sama võib öelda ka kogu filmi kohta - Tetsuya Uesugi dokumentaalfilm on justkui armastusavaldus Hokkaidole, toiduvalmistamisele ja dokumentalistikale. Sulnis punkt nii seekordsele festivalile kui ka pühapäevale.
Filmis kõlab jaapani keel.
Subtiitrid: inglise keeles.
põhjamaise toidu lugu jaapanis
Originaalpealkiri: “Northern Food Story / Kita No Syokei”
Režissöör: Tetsuya Uesugi
Riik/aasta: Jaapani / 2024
Kestus: 106 min
Produktsioon: Ayumi Ito, Hiroo Miyaguchi, Chizuru Kitazaki, Masayuki Yajima, Shin Yamaguchi
Kino Sõprus, tallinn:
11.05.2025 kl 16.00









