Maailma ühes kõige kaugemas nurgas asub tilluke asustus, vanim Gröönimaal. Ainus viis sinna jõudmiseks on paadireis üle jäise Põhja-Jäämere. Hoolimata ilmsetest takistustest on Michelini tärniga pärjatud kokk Poul Andrias Ziska veendunud, et avab seal maailmatasemel gurmeerestorani. Aga peagi tuleb silmitsi seista keeruliste väljakutsetega. Kuidas teha süüa, kui pole olemas vajalikku kööki? Ja kas üldse on võimalik luua sild uustulnukate ja traditsioonilise eluviisi vahel?
Paul Andriase ja tema pööraselt erilise gurmeeloominguga kohtusime paar aastat tagasi filmis “Nordic by Nature - Michelin Stars II”, kus sai jälgida tema toimetamist Fääri saartel asuvas restoranis Koks. Kuna see asukoht ei olnud ilmselgelt veel piisavalt hullumeelne, siis on hetkel Koks avatud Gröönimaal Ilimanaqis ning seda seiklust saabki uues dokumentaalis nautida.
RESTORAN MAAILMA ÄÄREL
Originaalpealkiri: “The Most Remote Restaurant in the World”
Riik / Aasta: Taani / 2023
Pikkus: 86 min
Režissöör: Ole Juncker
Produtsent: Mette Heide
Keel: inglise, taani, grööni, fääri
Subtiitrid: inglise