
Terroir to Table viib veinientusiastid aistingute seiklusele igasse maailmanurka, kus veini valmistatakse ja pakub lugusid neilt, kes elavad ja hingavad veinimaailmas ja veinimaailmast – sommeljeed, kokad, mikrobioloogid, vitikulturistid. Vein ei ole lihtsalt vein. See on töö ja kirg, mis ei saa (loodetavasti) kunagi otsa. Vein on sotsialiseerumise rüübe ja avab kõik meeled. Vein on pidevalt arenev, muutuv, elav. Nauditav dokumentaalfilm toob nüansirikkused esile nii viinapuuaedadest, veinikeldritest, hinnalistest gastronoomiamekadest, kus pühendunud eksperdid otsivad täiuslikke kooslusi toidu ja veini vahel. Katkematud otsingud ja uuringud pinnaste eripärade, klimaatiliste tingimuste, viinamarjasortide ja muude maitsenüansse mõjutavate detailide kohta loovad rikkalikud arvamused, kogemused ja soovitused, mida filmis sõna saanud eksperdid julgelt väljendavad. Milline vein on foie gras kõrvale surmapatt? Kas kala kõrvale sobib valge või punane vein ja üldsegi miks ning milline neist? Kas Sulgi on tekkinud eksiarvamus, et tead veinist ja sellest, milliste toitude kõrvale miski sobib, kõike? Dokumentaalfilm “kõige tsiviliseeritumast joogist inimajaloos” on nauditav vaatamine nii veinitarkuritele, algajale veinisõbrale kui ka neile õnnelikele, kes tahavad ja suudavad ilma veinita elada.
Lisalugemist: “Terroir” – selle rikkaliku sõna sisukat tähendust on lahanud veiniekspert Igor Sööt siin.
Filmis kõlab prantsuse, itaalia ja inglise keel. Ingliskeelsed subtiitrid saadavad prantsuse ja itaalia verbaalsusi. Eestikeelsed subtiitrid puuduvad.
Veinitarkus taldrikul
Originaalpealkiri: “Terroir to Table”
Režissöör: Rasmus Dinesen
Riik / aasta: Taani / 2022
Kestus: 83 min
Produktsioon: Sweet & Savoury Film Company
Kino Sõprus, tallinn:
17.09.2021 kell 17.15
Piletihind on 7,50 €. Suur aitäh ja näeme kinos!