Kulinaarne saaga Fääri saartel asuvast kaks Michelini tärni (pluss jätkusuutlikkuse tärn) pälvinud restoranis KOKS, selle teedrajavast peakokast ja erakordsest Fääri saarte loodusest, kliimast ja kultuurist, mis kõik kokku innustavadki restorani pühendunud meeskonda selles keerulises keskkonnas kokku hoidma ja valdkonna innovatsiooni looma.
KOKS on tilluke restoranitera, mis asub eraldatud piirkonnas ja on oma lähenemisega silmad ette teinud paljudele suurtele ja tuntud konkurentidele. Selle noor ja väsimatu peakokk Poul Andrias Ziska avab restoraniuksed ka tagaruumi, igapäeva raskustesse ja sügavustess ning nii mõnegi filmivaataja silmadki Fääri saarte ellujäämise ja kultuuriliste eripäradega seotud nüansside osas. Mis on väikeste kohtade edu võti ja mis on tegelikult oluline? See, kuidas maitseb elu Fääri saartel on tunda läbi kinoekraani ja innustab seda veelgi lähemalt tajuma, kogema ja uurima.
Film linastub taani keeles, ingliskeelsete subtiitritega.
Loomult põhjamaine – Michelini tärnid II
Originaalpealkiri: “Nordic by Nature - Michelin Stars II”
Režissöör: Rasmus Dinesen
Riik/aasta: Taani / 2021
Kestus: 65 min
Produktsioon: Sweet & Savoury Film Company
Kino Sõprus, tallinn:
15.09.2022 kell 20.00
17.09.2022 kell 15.00 - topeltseanss, filmile eelneb auhinnatud lühidokumentaal Tanagokoro: A Culinary Portrait / peopesal: Kulinaarne portree
Piletihind 15.09.2022 on 7,50 € ja 17.09.2022 toimuval topeltseansil 8,50 €.
Suur aitäh ja näeme kinos!