Heliampsud: Silver Saa Lahepere Villast ja teekonnast peakokana

 
Silver Saa, foto: Johannes Hõimoja.

Silver Saa, foto: Johannes Hõimoja.

Eesti üheks põnevama käekirjaga peakokaks nimetatud Silver Saa räägib värskes heliampsude saates tegemistest koos Helen Vihtoliga imetabases Lahepere Villas, oma teekonnast peakokana restoranis Ore, Fabrik, Salt ning elumuutvast kogemusest Roman Zaštšerinski käe all restoranis Ö praktikal olles. Juttu tuleb paljust muustki, sealjuures sellest, mis saab auhinnatud restoranist Ore edasi.

Leia altpoolt ka Silveri poolt spetsiaalselt meile ja teile valminud ankeet parimate soovitustega ning vägeva retseptiga, millest taskuhäälingusaates juttugi ei tule!

Lahepere Villa, foto: Lauri Laan.

Lahepere Villa, foto: Lauri Laan.

Lahepere Villa, foto: Lauri Laan.

Lahepere Villa, foto: Lauri Laan.

Lahepere Villa, foto: Taivi Koitla.

Lahepere Villa, foto: Taivi Koitla.

Lahepere Villa, foto: Helen Vihtol.

Lahepere Villa, foto: Helen Vihtol.

ANKEET: SILVER SAA

Kohad üle maailma, kuhu oled alati nõus uuesti reisima

Igale poole Eestis, eriti veel käimata kohtadesse. Toidu osas Hispaania, Taani, Prantusmaa. Unistus oleks veel teha tiir Jaapanis ja Ameerikas.

Söögi – ja joogikohad üle maailma, mida julged ja raatsid teistelegi soovitada

Gastrologik, Adam/Albin (Rootsi), Farang, OlO (Soome), Bror, Naervaer (Taani). See peaks olema piisavalt eklektiline valik.

Söögi – ja joogikohad, mida kiidad EestiS

Pole ammu restoranide vahel tuuritada saanud, kuid viimased head mälestused pärinevad Nadast, Karjase saiast, Lorest, Kolmest Sibulast.

Rüübe, milleta ei saa ega taha

Vesi.

Desserdiga või ilma. Kui koos, siis milline?

Alati desserdiga. Soojemate ilmadega midagi kerget, kreemist ja happelist mõjub lõpuroana tavaliselt ergutavana. Talvisemal ajal rammusamad ja sügavama maitse profiiliga.

Ürt või maitseaine, ilma milleta ei saa ega taha

Sidruni tüümian, must pipar.

Toiduteemaline film, mida viimati nägid ja julged soovitada

“Saja sammu teekond”.

Heliteos, mille saatel ise meelsasti süüa teed või millega seostub konkreetne toiduteemaline elamus või asukoht

Viimasel ajal valmivad road ainult vanakooli funk-muusikat kuulates ja mõnel päeval kerib ainult Barry White.

Söögi – või joogiretsept, mida lugejatega raatsid jagada

Kuna toidu retseptid on üsna tehnilised ja detailsed siis jagaks pigem kokteili retsepti, mis on lihtne ja ebareaalselt maitsev:

 Valge virsiku G&T

 Siirup:

 100 g valge virsiku püreed (Boiron brändi oma on aus)

100 g suhkurt

1 g külmutatud kahvrilaimi lehti

Meetod:

Lase kastrulis keema virsikupüree ja suhkur.

Eemalda siirup tulelt, lisa kahvrilaimi lehed ja kata kaanega.

Lase tõmmata, kuni siirup on jahtunud.

Kokteilibaas:

 200 g valge virsiku siirupit

100 g sidrunimahla

Meetod:

Sega omavahel kokku ja hoia külmas.

Valmis kokteil:

Aseta highball-tüüpi klaasi ohtralt jääd, sega ja nõruta liigne vesi.

Mõõda 8 cl baassiirupit ja 4 cl gin’i, lisa 2-3 külmutatud kafrilaimi lehte ja ülejäänud klaas täida mulliveega.

Sega läbi ja serveeri. Head nautimist!

 

Lahepere Villa, Liivaranna tee 3, Kloogaranna, Harju maakond.

Taivi KoitlaGastronoomia