Silver Saa soovitab: Karjase sai, Lore Bistroo, Kolm Sibulat ja Hispaania
Kohad üle maailma, kuhu oled alati nõus uuesti reisima
Igale poole Eestis, eriti veel käimata kohtadesse. Toidu osas Hispaania, Taani, Prantusmaa. Unistus oleks veel teha tiir Jaapanis ja Ameerikas.
Söögi – ja joogikohad üle maailma, mida julged ja raatsid teistelegi soovitada
Gastrologik, Adam/Albin (Rootsi), Farang, OlO (Soome), Bror, Naervaer (Taani). See peaks olema piisavalt eklektiline valik.
Söögi – ja joogikohad, mida kiidad EestiS
Pole ammu restoranide vahel tuuritada saanud, kuid viimased head mälestused pärinevad Nadast, Karjase saiast, Lorest, Kolmest Sibulast.
Rüübe, milleta ei saa ega taha
Vesi.
Desserdiga või ilma. Kui koos, siis milline?
Alati desserdiga. Soojemate ilmadega midagi kerget, kreemist ja happelist mõjub lõpuroana tavaliselt ergutavana. Talvisemal ajal rammusamad ja sügavama maitse profiiliga.
Ürt või maitseaine, ilma milleta ei saa ega taha
Sidruni tüümian, must pipar.
Toiduteemaline film, mida viimati nägid ja julged soovitada
“Saja sammu teekond”.
Heliteos, mille saatel ise meelsasti süüa teed või millega seostub konkreetne toiduteemaline elamus või asukoht
Viimasel ajal valmivad road ainult vanakooli funk-muusikat kuulates ja mõnel päeval kerib ainult Barry White.
Söögi – või joogiretsept, mida lugejatega raatsid jagada
Kuna toidu retseptid on üsna tehnilised ja detailsed siis jagaks pigem kokteili retsepti, mis on lihtne ja ebareaalselt maitsev:
Valge virsiku G&T
Siirup:
100 g valge virsiku püreed (Boiron brändi oma on aus)
100 g suhkurt
1 g külmutatud kahvrilaimi lehti
Meetod:
Lase kastrulis keema virsikupüree ja suhkur.
Eemalda siirup tulelt, lisa kahvrilaimi lehed ja kata kaanega.
Lase tõmmata, kuni siirup on jahtunud.
Kokteilibaas:
200 g valge virsiku siirupit
100 g sidrunimahla
Meetod:
Sega omavahel kokku ja hoia külmas.
Valmis kokteil:
Aseta highball-tüüpi klaasi ohtralt jääd, sega ja nõruta liigne vesi.
Mõõda 8 cl baassiirupit ja 4 cl gin’i, lisa 2-3 külmutatud kafrilaimi lehte ja ülejäänud klaas täida mulliveega.
Sega läbi ja serveeri. Head nautimist!