Eesti võistkond võitis kokkade olümpial hõbe - ja pronksmedalid!
Esimest korda ajaloos IKA Kulinaaria Olümpial osalenud Eesti võistkonna kaks aastat järjepidavat tööd, hoolt ja vaeva sai väärikalt tunnustatud! Saja kümnele inimesele valmistatud kolmekäigulise Restaurant of Nations õhtusöögi eest pälvis Eesti võistkond 3. veebruaril pronksmedali ning 7-käigulise Chefs Table õhtusöögi eest 5. veebruaril hõbemedali. Ajaloolise tunnustuse tõi Eestile võistkond järgmises koosseisus: Marko Sõmer (Eesti võistkonna tegevkapten ja Horisont restorani peakokk), Koit Uustalu (GMP Pühajärve peakokk), German Macharashvili, Kirill Beljakov (Horisont restorani kokk), Denis Golik (Tchaikovsky restorani peakokk), Merle Jakobson (Merlette kondiiter ja koolitaja), Anna Šaluhhina (Lushmama Artisan Desserts kondiiter ja omanik), Karl Markus Lehtoja (Joyce restorani vanemkokk), Maksim Ivanuškin (Kogu resto ja pagar vanemkokk), Lauri Ööpik (Royal Catering peakokk). Tuumikmeeskonda kuulusid Taigo Lepik (varustus ja välissuhted), Maru Metspalu (meedia) ja Külli Värnik (administreerimine).
IKA/Kulinaaria Olümpia, mida korraldab Saksamaa Kokkade Assotsiatsioon juba 125 aastat, toimus 2.-7. veebruarini 2024. aastal Stuttgardis, ning esimest korda ajaloos võttis võistlusest osa ka Eesti võistkond. Eesti võistles samas alagrupis Malaisia, Tšehhi, Šveitsi, Hong Kongi ja Rootsiga. Kokku osales olümpial 89 võistkonda, millest 24 rahvustiimi, 19 juunior-tiimi, 22 kogukonna toitlustustiimi, 24 piirkondlikku tiimi. Enam kui 1200 osalejat 55st rahvusest, kokku rohkem kui 7000 menüüd.
Hõbemedali toonud 7-käiguline õhtusöök, fotod Lauri Laan:
Ülevaade pronksmedali pälvinud kolmekäigulisest õhtusöögist Kanal2 Telehommiku saates:
Publik ja žürii veebruaris 2024 Stuttgardis: