Olümpiamedalist German Macharashvili: "Noori tuleb rohkem motiveerida valdkonnas tegutsema."
Eesti võistkond osales käesoleva aasta veebruaris esimest korda ajaloos legendaarsel IKA Kulinaaria Olümpial Saksamaal ning võitis hõbemedali ning pronksmedali. Erakordse tulemusega debüüt väärib omakorda ka kõigi võistkonnaliikmete personaalset tutvustamist. Nii olemegi palunud eranditult kõigil tiimiliikmetel ühesugused ankeedid täita, et nendega veelgi paremini tuttavaks saada ja poodiumile tõsta medalistid, kes kaks aastat enne võistlust väsimatult selleks tulemuseks treenisid.
Nimi: German Macharashvili
Amet: peakokk
Ametikoht: Restoran Pelm ja Repa
Roll IKA Kulinaaria Olümpial: assistent
Miks ja millal valisid just selle ameti?
Mu ema on kokk ja ta kutsus mind peale keskkooli enda juurde praktikale. Peale saadud kogemust otsustasin valida ka ise koka elukutse.
Kelleks Sa tahtsid lapsena saada?
Korvpalluriks!
Kus ja mida Sa õppinud ja/või end täiendkoolitamas oled käinud?
Eriala olen omandanud Tallinna Teeninduskoolis.
Kas Sul on valdkonnas eeskujusid või inspiratsiooniallikaid? Kui jah, siis kes?
Jälgin päris paljusid. Arvan, et tänapäeval on väga palju andekaid kokkasid.
Mis on Sinu jaoks selle ameti juures kõige raskem või kõige suurem väljakutse?
Panna kokku köögimeeskond ja olla kogu aeg keskendunud.
Millist tarkust jagaksid 20-aastasele iseendale praegu?
Ära karda! Proovi, tee vigu, proovi veel ja liigu edasi.
Mis Sa tahaksid, et Eestis Sinu valdkonnas paremini või teisiti oleks?
Rohkem motiveerida noori valdkonnas tegutsema. Ja suurendada toidukultuuri rolli ja olulisust.
Mis on Sinu enda jaoks olnud seni suurim tunnustus või eriliseim hetk?
Aasta Kokk 2022 hõbemedal ja kindlasti IKA Kulinaaria Olümpia.
Kellele või millele Sa oled tänulik?
Kindlasti oma perele.
Miks kandideerisid olümpiavõistkonda või osalesid olümpiavõistkonna töös?
Et vaadata, õppida ja ka oma kogemusi ning oskusi näidata.
Mis oli Sinu jaoks kogu selle kaheaastase ettevalmistus – ja võistlusperioodi jooksul kõige raskem?
Selgitada oma lapsele, miks mind pole puhkepäeval kodus.
Mis oli selle perioodi jooksul kõige huvitavam või inspireerivam?
Õhtusöögid ja sel ajal töötamine.
Mida uut enda kohta teada said selle protsessi jooksul?
Sain aru, kuidas peaks töötama ja kuidas mitte.
Mida uut õppisid nii selle protsessi käigus kui ka võistlusel kohapeal?
Kuidas organiseeruda ja valmistuda köögiboksi võistluseks.
Mis Sa arvad ja kuidas hindad kohapealset võistlust korraldusliku poole pealt? Kas midagi võiks olla teisiti või paremini?
Alati saab paremini.
Kas oleksid nõus järgmisele olümpiale minema?
Miks mitte. Oleme kogemuse juba saanud ja nüüd teame, kuidas paremini teha.
Kas kokkad muusikat kuulates või vaikuses? Kui muusikaga, siis mille saatel eelistad maitseid luua?
Muusikaga. Vana kooli klassikaga.
Lemmikroog kodus ja lemmikroog restoranis?
Kodus on lemmikud need, mida mu naine ja ema valmistavad, aga restoranis polegi lemmikut. Käin ja proovin, mida teised kokad valmistavad ja pakuvad.
Millist rooga Sa ise kunagi restoranis süües ei telliks?
Polegi sellist. Söön kõike.
Mis Sa arvad fine dining’u tulevikust nii Eestis kui ka kogu maailmas?
Ei oskagi midagi arvata.
Koht või söögikoht laias maailmas, kuhu oled alati tahtnud minna, aga pole veel jõudnud?
Kindlasti Frantzen, Geranium ja Noma. Neid kohti on nii palju, kuhu tahaks minna.