Olümpiamedalist Denis Golik: “Sain võistluselt kogemuse, kuidas on sellise emotsionaalse surve all tööd teha.”
Eesti võistkond osales käesoleva aasta veebruaris esimest korda ajaloos legendaarsel IKA Kulinaaria Olümpial Saksamaal ning võitis hõbemedali ning pronksmedali. Erakordse tulemusega debüüt väärib omakorda ka kõigi võistkonnaliikmete personaalset tutvustamist. Nii olemegi palunud eranditult kõigil tiimiliikmetel ühesugused ankeedid täita, et nendega veelgi paremini tuttavaks saada ja poodiumile tõsta medalistid, kes kaks aastat enne võistlust väsimatult selleks tulemuseks treenisid.
Nimi: Denis Golik
Amet: peakokk
Ametikoht: restoran Tchaikovsky
Roll IKA Kulinaaria Olümpial: hot kitchen kokk
Miks ja millal valisid just selle ameti?
Otsustasin kätt proovida kokanduses peale keskkooli.
Kelleks Sa tahtsid lapsena saada?
Ehitajaks.
Kus ja mida Sa õppinud ja/või end täiendkoolitamas oled käinud?
Eriala olen omandanud Tallinna Teeninduskoolis.
Kas Sul on valdkonnas eeskujusid või inspiratsiooniallikaid? Kui jah, siis kes?
Kõik kogenud kokad.
Mis on Sinu jaoks selle ameti juures kõige raskem või kõige suurem väljakutse?
Leida rohkem aega pere jaoks.
Millist tarkust jagaksid 20-aastasele iseendale praegu?
Olla eesmärgipärasem.
Mis Sa tahaksid, et Eestis Sinu valdkonnas paremini või teisiti oleks?
Valdkonda peaks rohkem arendama.
Mis on Sinu enda jaoks olnud seni suurim tunnustus või eriliseim hetk?
IKA Kulinaaria Olümpia.
Kellele või millele Sa oled tänulik?
Oma perele, sõpradele ja Telegraafi meeskonnale.
Miks kandideerisid olümpiavõistkonda või osalesid olümpiavõistkonna töös?
Tahtsin enda võimed proovile panna.
Mis oli Sinu jaoks kogu selle kaheaastase ettevalmistus – ja võistlusperioodi jooksul kõige raskem?
Võistluspäevad Stuttgardis olid minu jaoks kõige raskemad.
Mis oli selle perioodi jooksul kõige huvitavam või inspireerivam?
Töötamine võistkonnaga koos.
Mida uut enda kohta teada said selle protsessi jooksul?
Ei midagi põhimõttelist.
Mida uut õppisid nii selle protsessi käigus kui ka võistlusel kohapeal?
Õppisin uusi maitseid ja sain kogemuse, kuidas on sellise emotsionaalse surve all tööd teha.
Mis Sa arvad ja kuidas hindad kohapealset võistlust korraldusliku poole pealt? Kas midagi võiks olla teisiti või paremini?
Kõik tundus tundus hea ja oli oodatud tunne.
Kas oleksid nõus järgmisele olümpiale minema?
Võib-olla.
Kas kokkad muusikat kuulates või vaikuses? Kui muusikaga, siis mille saatel eelistad maitseid luua?
Muusikaga. Kuulan trance’i ja drum’n’bass’i.
Lemmikroog kodus ja lemmikroog restoranis?
Kodus borš ja restoranis veiseliha steik.
Millist rooga Sa ise kunagi restoranis süües ei telliks?
Road, mis sisaldavad kitsejuustu.
Mis Sa arvad fine dining’u tulevikust nii Eestis kui ka kogu maailmas?
Ei oskagi midagi arvata.
Koht või söögikoht laias maailmas, kuhu oled alati tahtnud minna, aga pole veel jõudnud?
Geranium Taanis.