Olümpiamedalist Kirill Beljakov: “Me tõstame Eestit iga võistlusega aina paremale tasemele ja kujundame riigi kuvandit.”
Eesti võistkond osales käesoleva aasta veebruaris esimest korda ajaloos legendaarsel IKA Kulinaaria Olümpial Saksamaal ning võitis hõbemedali ning pronksmedali. Erakordse tulemusega debüüt väärib omakorda ka kõigi võistkonnaliikmete personaalset tutvustamist. Nii olemegi palunud eranditult kõigil tiimiliikmetel ühesugused ankeedid täita, et nendega veelgi paremini tuttavaks saada ja poodiumile tõsta medalistid, kes kaks aastat enne võistlust väsimatult selleks tulemuseks treenisid.
Nimi: Kirill Beljakov
Amet: kokk
Ametikoht: restoran Horisont, kokk
Roll IKA Kulinaaria Olümpial: vastutasin n-ö hot kitchen eest, kalaroad. Chef’s Table osas vegan toit ja määrded leivale
Miks ja millal valisid just selle ameti?
Otsuse tegin 9ndas klassis, kuna tundsin, et kokaamet on minu jaoks palju rohkemat kui lihtsalt töö.
Kelleks Sa tahtsid lapsena saada?
Elektrikuks või ehitajaks.
Kus ja mida Sa õppinud ja/või end täiendkoolitamas oled käinud?
Eriala omandasin Tallinna Teeninduskoolis.
Kas Sul on valdkonnas eeskujusid või inspiratsiooniallikaid? Kui jah, siis kes?
Kõik peakokad, kellega olen koos töötanud.
Mis on Sinu jaoks selle ameti juures kõige raskem või kõige suurem väljakutse?
Enda jaoks jääb väga vähe aega.
Millist tarkust jagaksid 20-aastasele iseendale praegu?
Ole julgem ja ära karda küsida.
Mis Sa tahaksid, et Eestis Sinu valdkonnas paremini või teisiti oleks?
Rohkem väärtustamist ja hoolimist just riiklikul tasemel. Me tõstame Eestit iga võistlusega aina paremale tasemele ja kujundame riigi kuvandit.
Mis on Sinu enda jaoks olnud seni suurim tunnustus või eriliseim hetk?
Et mul on olnud juba kaks korda Eestit välismaal esindada – Dubais ja Stuttgardis.
Kellele või millele Sa oled tänulik?
Igale peakokale, kes on jaganud oma kogemusi minuga.
Miks kandideerisid olümpiavõistkonda või osalesid olümpiavõistkonna töös?
Tahtsin ennast proovile panna ja ka panustada oma oskustega, et parim tulemus saavutada.
Mis oli Sinu jaoks kogu selle kaheaastase ettevalmistus – ja võistlusperioodi jooksul kõige raskem?
Võistlusnädal Saksamaal.
Mis oli selle perioodi jooksul kõige huvitavam või inspireerivam?
Iga ajurünnak, kus oli vaja välja mõelda uut rooga.
Mida uut enda kohta teada said selle protsessi jooksul?
Et olen hea meeskonnas töötaja.
Mida uut õppisid nii selle protsessi käigus kui ka võistlusel kohapeal?
Avastasin palju uut vegantoitude kohta. Lisaks ka palju uusi asju, mida ei olnud varem kas proovinud või ei teadnud, kuidas neid valmistada või kuidas kasutada.
Mis Sa arvad ja kuidas hindad kohapealset võistlust korraldusliku poole pealt? Kas midagi võiks olla teisiti või paremini?
Võiks olla võimalus varem kohale jõuda ja treenida ka Saksamaal viisil, et ei pea nii palju kiirustama kogu aeg.
Kas oleksid nõus järgmisele olümpiale minema?
Jah, aga enne tahan natukene puhata.
Kas kokkad muusikat kuulates või vaikuses? Kui muusikaga, siis mille saatel eelistad maitseid luua?
Rammstein, Red Hot Chilli Peppers, Scorpions.
Lemmikroog kodus ja lemmikroog restoranis?
Lasagne. Pasta Carbonara.
Millist rooga Sa ise kunagi restoranis süües ei telliks?
Maks.
Mis Sa arvad fine dining’u tulevikust nii Eestis kui ka kogu maailmas?
Ei oskagi midagi arvata.
Koht või söögikoht laias maailmas, kuhu oled alati tahtnud minna, aga pole veel jõudnud?
Vene restoran Krasota Dubais.